Udviklingsstadier i handlingslogik og meningsskabelse – og deres betydning for vores lederskab
Praktisk online forløb
I dette forløb får du en grundig introduktion til al den viden vi har om betydningen af handlingslogik og meningsskabelse i en praktisk ledelseskontekst. Gennem on-line moduler og øvelser i hverdagen lærer du at genkende de forskellige handlingslogikker og stadier i meningsskabelsen hos dig selv og andre.
Forløbet vil udvide din opmærksomheds zone markant og derigennem styrke dit muligheds rum i nuet. Du vil få ny inspiration til din egen udvikling og værdifulde indsigter, som vil hjælpe dig som leder eller konsulent/coach til at støtte udvikling og tilpasse dit lederskab, så det katalyserer andres udvikling.
Underviserne er Phd Bjørn Uldall og tidligere topleder Hanne Lindblad, der er Partnere i re:lead. De har begge arbejdet med udviklingsteori i praksis de sidste mange år og anvendt det til at transformere ledere og organisationer, samt til at navigere egne transitioner i meningsskabelse.
Bjørn og Hanne uddanner sig løbende på området, blandt andet ved Jennifer Garvey Berger, der i dag er en af verdens førende eksperter indenfor den praktiske anvendelse af udviklingsteori. Begge ser en dybere forståelse af vores handlingslogik og meningsskabelse som afgørende for den dybe rejse vi alle står overfor i forhold til udlevelsen af et mere regenerativt lederskab, der favner en større del af helheden og åbner for et større mulighesrum i nuet.
Vi har oversat denne bog af Jennifer Garvey Berger, som vi anbefaler som supplerende læsning. Køb den her
”Min deltagelse i et 2 måneders online forløb for Ledere, hvor Hanne Lindblad tog mig med på en udviklingsrejse ind i mit eget lederskab og mit ansvar som meningsskaber i en global og kompleks verden, satte dybe spor i mig. Med mig tog jeg en dybere forståelse af mig selv, min rolle som agil transformations leder og en række konkrete værktøjer til understøttelse af udviklingen i min egen organisation - som jeg har anvendt lige siden. Hanne er en fantastisk underviser, coach og moderator, med stor teoretisk indsigt, mange års ledererfaring og en dyb forståelse for at skabe trygge transformative rum."
— Britta Bonde Nielsen, Nordic Countrymanager
Forløbet består af 7 online moduler på 2,5 time
Modul 1: Introduktion og overblik
Hvad er de vigtigste forskellige udviklingsteorier og modeller? Hvorfor er handlingslogik og meningsskabelse afgørende i en ledelseskontekst? Hvad betyder det, at den ’indre kompleksitet’ skal matche den ydre kompleksitet?
Modul 2: Indføring i Robert Kegans udviklingsmodel.
Hvordan udvikler meningsskabelse sig gennem de 4 bevidsthedsformer: ’selvherskende’, ’socialiseret’, ’selvforfattende’, og ’selvtransformerende’. Hvad kendetegner hver af disse bevidsthedsformer? Hvordan udvikles de som følge af et såkaldt subjekt-objekt skift? Hvilken type lederskab har de kapacitet til at gennemføre? Hvad skal man være opmærksom på når man leder medarbejdere, der er præget af hver af disse bevidsthedsformer? Hvilke former genkender jeg fra mig selv?
Modul 3: Transitionen fra ’socialiseret’ til ’selvforfattende’ =
at træde i karakter som leder.
Med bogtitlen ’In over our heads’ pegede Robert Kegan på, at vi i moderne ledelse og arbejdsliv har forventninger om selv-regulering, selv-evaluering, og selv-ledelse og evne til at navigere i komplekse sammenhænge, som overstiger den kapacitet størstedelen af medarbejdere og ledere besidder. I dette modul undersøger vi, hvordan denne transition forløber, og hvordan den bedst understøttes.
Modul 4: Kegans teori i større perspektiv.
I dette modul dykker vi ned i den transition som går fra ’selvforfattende’ og på vej mod ’selvtransformerende’. Hvilken personlig og social udviklingspraksis understøtter dette næste skridt på udviklingsrejsen? Derudover ser vi på, hvordan man kan arbejde udviklingsmæssigt på team og organisationsniveau med bevidst udviklende praksis – bl.a. gennem brug af det såkaldte ITC (Immunity to change) map.
Modul 5: Ledelsesagilitet og de 3 primære agilitetsniveauer
For at gøre det nemmere at arbejde med udviklingsteori og vores meningsskabelse i praksis er der med tiden kommet flere og flere værktøjer, der er målrettet erhvervslivet og sætter fokus på vores handlingslogik i nuet. Et af de stærke værktøjer er Leadership Agility, hvor vi stiller skarpt på de 3 agilitetsniveauer, vi møder mest på vores arbejdspladser: EXPERTEN, ACHIEVEREN og CATALYSTEN, og hvordan de adfærdsmæssigt adskiller sig i praksis.
Modul 6: Selvevaluering og eksperimentering
Vi gør Leadership Agility teorien helt konkret ved at tilbyde dig en selvevaluering mellem modul 5 og 6. Selvevalueringen vil være udgangspunktet for modul 6, hvor vi rejser dybere ind i forskellene mellem de 3 primære agilitets-niveauer, og hvor du kan begynde at eksperimentere mere i hverdagen for at opgradere dit eget lederskab i praksis. Det er valgfrit, om man vil dele resultaterne fra ens selvevaluering.
Modul 7: Rejsen mod den regenerative og samskabende organisation
Handlingslogikker kan også ses på ud fra et organisatorisk perspektiv og fortæller meget om, hvad vi som organisation har henholdsvis let og svært ved at manifestere. Rejsen fra en EXPERT organisation til en CATALYST organisation tager tid, og fordrer, at vi har nogle få ledere på øverste niveau med en CATALYST handlingslogik eller arbejder bevidst med at strække os mod den. Igen vil vi anvende en selvevaluering mellem modul 6 og 7 for at gøre dialogen så praktisk orienteret som muligt her på vores afsluttende modul.
Praktisk information
Forløbet koster 9.950,- kr. ex. moms. Vi kører et forløb i andet halvår 2023.
Forløbet starter tirsdag d. 24/10 og kører fra 14:00 - 16:30 hver gang.
De 7 datoer er:
24/10, 7/11, 21/11, 5/12, 19/12, 16/1, 30/1
Præsentationer og anden info uploades til SLACK kanal, hvor det også vil være muligt at kommunikere med øvrige deltagere.
Har du brug for videre afklaring eller information for at være sikker på, at forløbet er det rette for dig, så vil vi blive meget glade for, at du rækker ud til os på mail.
Skriv til Hanne Lindblad på hanne@relead.dk eller Bjørn Uldall på bu@relead.dk